PARTNERS NAH PATIENTEN

PARTNERS NAH PATIENTEN

NAH ofwel een Niet-Aangeboren Hersenletsel is een beschadiging aan de hersenen die iemand tijdens zijn leven oploopt als gevolg van een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening.

 

Een hersenletsel krijgt men niet alleen, ook de partner krijgt te maken met de vaak dramatische gevolgen. De impact die het op hun toekomst heeft is vaak enorm.


Belangrijk kenmerk van een hersenletsel is de zogenaamde ‘breuk in de levenslijn’.


Er is een leven vóór en een leven na het hersenletsel.


Er is verdriet, niet alleen om wat de getroffene is overkomen, maar ook om het verlies van je partner zoals zij/hij was voor het letsel ontstond. De partner waar je ooit verliefd op werd is er geestelijk niet meer. Vaak realiseert men zich amper dat men een rouwproces doormaakt.


Net als bij het overlijden van je partner sta je er helemaal alleen voor. Je kunt niet meer teruggevallen op vertrouwde patronen en afspraken. De relatie verandert met de tijd en komt door je extra rol als mantelzorger meer onder druk te staan. De gevolgen spelen een rol op alle levensgebieden: privé, gezin, werk, vrije tijd en toekomstperspectief.


Begeleiding bij het opnieuw op orde krijgen van het leven kan noodzakelijk zijn.

Soms is het niet de vraag of je het vol houdt, maar hoe lang?


Dankzij onze samenwerking met diverse zorginstanties kunnen we bewijzen dat het begeleiden en oplossen van complexe situaties ons handelsmerk is. 

Wij komen u graag in een persoonlijk gesprek uitleggen hoe ver onze dienstverlening gaat.